سوالات متداول

سوالات متداول عمومی

چگونه مشاوره تلفنی رایگان بگیرم ؟

مشاوره تلفنی رایگان سریع ترین راهکار برای حل مشکلات حقوقی است برای دریافت مشاوره تلفنی وارد سایت کیاوکیل شوید و با انتخاب دکمه درخواست مشاوره رایگان و تکمیل فرم درخواست اعم از شماره موبایل، نام نام خانوادگی و ... درخواست شما ثبت خواهد شد. سپس منتظر بمانید وکیل بلافاصله با شما تماس خواهد کرفت. کیاوکیل وکیل همیشه همراه شماست.

چگونه مشاوره متنی بگیرم ؟

مشاوره متنی باصرفه ترین نوع مشاوره است برای مشاوره متنی بعداز ورود به سایت کیاوکیل  و به صفحه پرسش و پاسخ مراجعه نمایید. از این صفحه از ستون سمت چپ، روی گزینه "سوال خود را بپرسید" کلیک کنید.

در صفحه باز شده سوال خود را با توضیحات کامل مطرح کنید و درصورت نیاز به گفتگوی خصوصی، وضعیت سوال خود را روی "بین من و مدیر" بگذارید. وکیل متخصص مربوط به حوزه سوال شما، در اسرع وقت به سوالتان پاسخ خواهد داد. سوال شما در این حالت به صورت خصوصی بوده و تنها شما و وکیل قادر به دیدن سوال خواهید بود.  کیاوکیل وکیل همراه شماست.

چگونه مشاوره تخصصی بگیرم ؟

مشاوره تخصصی به دو صورت تلفنی و حضوری صورت می‌گیرید. درصورت نیاز به مشاوره تلفنی (بیش از ۱۰ دقیقه) وارد سایت کیاوکیل شده و روی دکمه درخواست مشاوره تخصصی کلیک کنید. فرم درخواست را به صورت کامل و دقیق پر نمائید و نوع مشاوره را روی گزینه تلفنی قرار دهید. وکلای ما جهت راهنمائی و مشاوره تخصصی تلفنی (به مدت حداکثر ۱ ساعت) با شما تماس خواهند گرفت.

درصورت نیاز به مشاوره حضوری، به دو روش می‌توانید عمل کنید:

۱- از طریق دستورالعمل بالا اقدام نموده و نوع مشاوره را روی مشاوره حضوری تنظیم نمائید. وکلای ما در اسرع وقت جهت هماهنگی و تعیین وقت مراجعه با شما تماس خواهند گرفت.

۲- از طریق صفحه تماس با، با شماره‌های ارتباطی گروه کیاوکیل (در ساعات اداری) تماس گرفته و هماهنگی لازم را جهت تعیین وقت مشاوره انجام دهید.

در چه زمان هایی باید وکیل بگیریم؟

به طور کل شما اگر فرایند دادرسی و طرح دعوا یا رفع اثر طرح دعوا را بدانید هیچ گاه نیاز به گرفتن وکیل نخواهید داشت. ولی از آنجایی که اکثر افراد اطلاعات کامل و کافی از قوانین و روند رسیدگی به پرونده ها ندارند، با یک اظهار یا طرح دعوا اشتباه یا ناقص پرونده ای که بالای 90% امکان پیروزی در آن دارند را از دست می دهند. ( مخصوصا در پرونده هایی که دچار پیچیدگی قضایی است)

پس بهتره قبل از هر اقدامی حداقل با یک وکیل مجرب در زمینه کاری که شما لازم دارید مشورت کنید. به طور کل میتوان گفت: هر زمان که شما نیاز به طرح دعوا دارید یا شخص مورد طرح دعوا قرار گرفته اید، بهتره از مشورت و تجربه وکیل استفاده کنید.

چرا باید از وکلای شما استفاده کنیم؟

وکلای ما بیش از 15 سال است که به طور تخصصی و ویژه انواع پرونده های مرتبط با انواع دعاوی کیفری و حقوقی رو بررسی و پیگیری میکنند. بنابراین به طور طبیعی دارای تجربه بسیار بالایی در همه زمینه‌ها شده اند و پرونده هایی که ظاهرا دارای پیچیدگی فراوان هست را گاها با یک دادخواست دقیق و اصولی در عرض چند هفته به سر انجام می رسانند.

به عبارت دیگر وکیل پرونده را به همراه موکل خود آنطوری پیش می برد که نتیجه لازم بدست آید! شاید باور آن سخت باشد که حتی نوع صحبت و دفاع کردن شما در دادگاه و یا دادسرا میتواند نتیجه پرونده را تغییر دهد. در بسیاری از مواقع شما یک موضوع را از مکان ها و دادسراهای مختلف میتوانید مورد پیگیری قرار دهید ( بسته به نوع مورد) که فقط در صورت داشتن تجربه و علم کافی می توان در کوتاه ترین زمان ممکن به هدف نهایی رسید.

در چه مرحله ای از فرایند دادرسی باید سراغ گرفتن وکیل برویم؟

ما همواره توصیه میکنیم در ابتدای کار حداقل با یک یا چند وکیل متخصص مشورت کرده سپس اقدام نمایید. چون همان طوری که در بالا اشاره شد، درست و دقیق پیش بردن هرنوع پرونده ای ، در به سرانجام رسیدن موفق آن بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

با این حال در هر مرحله از فرایند دادرسی و یا دادگاه میتوان سراغ گرفتن وکیل رفت. گاها پیش آمده شخص در مرحله تجدیدنظر خواهی به دنبال داشتن وکیل می رود که هر چند بسیار دیر است ولی باز با توجه به نوع پرونده، قابل فرجام خواهی و عوض کردن رای قاضی خواهد بود.

سوالات متدوال جرایم سایبری

آیا داشتن عکس یا فیلمهای مبتذل و مستهجن در گوشی یا کامپیوتر جرم است ؟

در صورتی که تلفن همراه یا کامپیوتر حاوی مطالب مستهجن یا مبتذل باشند در صورتی که این محتویات شخصی باشد ،صرف نگهداری این محتویات بدون اینکه نسبت به انتشار یا توزیع یا معامله محتویات اقدام شده باشد و یا به قصد تجارت یا افساد تولید ذخیره و نگهداری نشده باشد جرم نمیباشد .(مستنبط از نظریه مشورتی شماره 7/4976 مورخه 20/12/90 اداره حقوقی قوه قضائیه).

مجازات ارسال پیام کوتاه با متن مستهجن چیست ؟

چنانچه ارسال پیام کوتاه با متن مستهجن به قصد مزاحمت برای دیگری باشد مشمول ماده 641 قانون مجازات اسلامی بوده و علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات ،مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.

جاسوسی رایانه ای چیست؟

به موجب ماده 731 قانون مجازات اسلامی (ماده 3 قانون جرایم رایانه ای) و تبصره های آن، داده های سری داده هایی است که افشای آنها به امنیت کشور یا منافع ملی لطمه میزند، تعیین و تشخیص داده های سری و نحوه طبقه بندی و حفاظت از انها طی آیین نامه ای است که به تصویب خواهد رسید.

هر کس به طور غیر مجاز نسبت به داده های سری در حال انتقال یا ذخیره شده در سامانه های رایانه ای و مخابراتی یا حاملهای داده مرتکب اعمال زیر شود به مجازات های مقرر محکوم خواهد شد :

  1. دسترسی به داده های مذکور یا تحصیل آنها یا شهود محتوای سری در حال انتقال ،به حبس از یک تا سه سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال تا شصت میلیون ریال یا هر دو مجازات
  2. افشا یا در دسترس دادن داده های مذکور برای دولت یا سازمان یا شرکت یا گروه بیگانه یا عاملان آنها ،به حبس از پنج تا پانزده سال .
کلاهبرداری رایانه ای چیست؟ وارد کردن رمز عبور کارت بانکی دیگری و برداشتن وجه از کارت دیگری چه مجازاتی دارد؟

وفق ماده 741 قانون مجازات اسلامی هرکس به طور غیرمجاز از سیستم‌ های رایانه‌ ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سیستم وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن‌ به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

لذا با توجه به این مقرره و عنایت به نظریه مشورتی اداره حقوقی به شماره 1161/93/7مورخه 93/5/8،در موردی که سرقت از حساب بانکی (کارت بانکی) با استفاده غیر مجاز از داده های رایانه ای و وارد نمودن رمز کارت عابر بانک دیگری صورت گرفته است موضوع مشمول مجازات این ماده بوده و فرقی نمیکند شخص برداشت کننده قبلا اطلاعات مربوط به رمز را در اختیار داشته یا به وسایل متقلبانه ،اطلاعات مورد نظر خود را کسب نماید.

چه سایتها و وبلاگهایی فیلتر میشوند ؟

بر مبنای ماده 749 قانون مجازات اسلامی ،ارائه دهندگان خدمات دسترسی موظف میباشند تا بر طبق ظوابط فنی و فهرستی که از سوی کارگروه (کمیته) تعیین مصادیق محتوای مجرمانه منتشر میگردد ، اعم از اینکه محتوای ناشی از جرایم رایانه ای باشد یا محتوایی که برای ارتکاب جرم به کار میرود را فیلتر کنند.

در صورتی که عمدا از فیلتر محتوای مجرمانه خودداری نمایند منحل شده و چنانچه از روی بی احتیاطی و بی مبالاتی ،زمینه دسترسی به محتوای غیر قانونی را فراهم آورند ،در مرحله نخست به جزای نقدی از 20 میلیون تا 100 میلیون ریال و در مرتبه دوم به جزای نقدی از 100 میلیون تا یک میلیارد ریال و در مرحله سوم یک تا سه سال تعطیلی موقت محکوم خواهند شد.

چنانچه محتوای مجرمانه به وب سایت های مؤسسات عمومی شامل نهادهای زیر نظر ولی فقیه و قوای سه گانه مقننه، مجریه و قضائیه و مؤسسات عمومی غیردولتی موضوع قانون فهرست نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی مصوب19/4/73 و الحاقات بعدی آن یا به احزاب، جمعیتها، انجمنهای سیاسی و صنفی و انجمنهای اسلامی یا اقلیتهای دینی شناخته شده یا به سایر اشخاص حقیقی یا حقوقی حاضر در ایران که امکان احراز هویت و ارتباط با آنها وجود دارد تعلق داشته باشد.

با دستور مقام قضایی رسیدگی کننده به پرونده و رفع اثر فوری محتوای مجرمانه از سوی دارندگان، وب سایت مزبور تاصدور حکم نهایی پالایش نخواهد شد.پالایش محتوای مجرمانه موضوع شکایت خصوصی با دستور مقام قضایی رسیدگی کننده به پرونده انجام خواهد شد.

مجازات استفاده از فیلتر شکن و عضویت درشبکه های اجتماعی چیست ؟

با توجه به اینکه در قانون جرایم رایانه ای و سایر قوانین موجود برای صرف استفاده از فیلتر شکن و VPN و عضویت در شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و … مجازاتی پیش بینی نشده است ،بنابر این با توجه به اصل 36 قانون اساسی و ماده 2 قانون مجازات اسلامی ، استفاده از فیلتر شکن و عضویت در شبکه های اجتماعی قانونا جرم تلقی نمیگردد.(نظریه مشورتی شماره 7/92/1572 مورخه 18/8/92 اداره حقوقی قوه قضائیه).

مجازات اشخاصی که افراد را دعوت به خود کشی یا استعمال مواد مخدر یا انحرافات جنسی میکنند چیست؟

بر مبنای ماده 743 قانون مجازات اسلامی ،هرکس از طریق سیستم های رایانه ای یا مخابراتی یا حامل های داده به منظورارتکاب جرائم منافی عفت یا استعمال مواد مخدر یا روان‎گردان یا خودکشی یا انحرافات جنسی یا اعمال خشونت آمیز افراد را تحریک یا ترغیب یا تهدید یا دعوت کند یا فریب دهد یا شیوه ارتکاب یا استعمال آنها را تسهیل کند یا آموزش دهد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

این مجازات شامل آن دسته از محتویاتی نخواهد شد که برای مقاصد علمی یا هر مصلحت عقلایی دیگر تهیه یا تولید یا نگهداری یا ارائه یا توزیع یا انتشار یا معامله می‌شود.

سوالات متدوال مشاوره خانواده

برایم احضاریه از کلانتری – پلیس – دادسرا – دادگاه و ….. آمده است. چی کار کنم؟

بدون شک بهترین کار حضور در محل احضار و پاسخ گویی درست و دقیق به موارد خواسته شده خواهد بود. هر گونه عدم تمکین و نرفتن به محل احضار میتواند عواقب بدی در آینده برای شخص داشته باشد. البته در احضاریه هایی که در آن اشاره به اجازه داشتن وکیل شده، همراه داشتن وکیل در هنگام مراجعه به محل احضار به شکل جدی توصیه میشود.

زیرا وکیل مرد قانون است و پرونده را به شکل متفاوتی نسبت به شخص عادی بررسی میکند و دفاعیه برای شما تنظیم میکند. در اکثر پرونده ها هزینه ای که برای مطالعه پرونده انجام میشود نسبت به مشکلات احتمالی آینده، بسیار ناچیز خواهد بود.

چگونه میتوان یک نسخه از گواهی انحصار وراثت تهیه کرد؟

برای تهیه گواهی انحصار وراثت نیازی به اقامه دعوای مجدد نمی باشد وکیل خانواده و هر یک از ورثه میتوانند ضمن مراجعه به شورای حل اختلاف برای دریافت رو نوشت اقدام کنند.

برای دریافت گواهی انحصار وراثت باید به چه مرجعی مراجعه کرد؟

مرجع صلاحیت دار برای صدور گواهی انحصار وراثت دادگاهی ( شورای حل اختلاف) است که آخرین محل سکونت متوفی بوده است.

در صورتی که گواهی انحصار وراثت اخذ نشود، وراث میتوانند توافقی برای تقسیم ارث اقدام کنند؟

خیر. برای تقسیم و یا فروش و یا انتقال اموال حتما باید گواهی انحصار وراثت از شورای حل اختلاف گرفته و مالیات بر اثر نیز پرداخت شود.

آیا مالیت بر ارث باید قبل از اخذ گواهی انحصار وراثت پرداخت گردد؟

خیر. ابتدا باید گواهی انحصار وراثت دریافت و سپس وراث فرصت قانونی دارند تا برای پرداخت مالیات بر ارث اقداما نمایند.

در صورتی که یکی از اموال متوفی درمعرفی اموال و گواهی انحصار وراثت قید نشود، چه تبعاتی خواهد داشت؟

اولا به صورت رسمی قابل خرید و فرون نخواهد بود ثانیا وراث به پرداخت جریمه محکوم خواهند شد و مالیات آن نیز جداگانه دریافت خواهد شد.

آیا در نکاح موقت زن و مرد میتوانند شرط توارث کنند؟

خیر شرط توارث در نکاح موقت امکان پذیر نخواهد بود و زن و مرد در نکاح موقت (ازدواج موقت یا همان صیغه) از یکدیگر ارث نخواهند برد.

پدر در قید حیات است و مبلغ فروش یک باب خانه را بین مادر دو خواهر و یک پسر میخواهد تقسیم نماید چگونه میشود وسهم الارث هرنفر چقدر میشود؟

تا زمانیکه در قید حیات میباشند میتوانند به هر نحوی که بخواهند تقسیم کنند ولی در صورتیکه قصد تقسیم آن وکیل انحصار وراثت بر مبنای قانون ارث را داشته باشند یک ششم را به مادر و بقیه را به چهار قسم تقسیم می کند، به پسر دو قسمت و به هر کدام از دختر ها یک قسمت می پردازد.

در صورتیکه پسر فردی قبل از خودش فوت کرده باشد و دارای برادر و خواهر باشد آیا فرزندان پسر بعد از فوت پدربزرگ ارث خواهند برد؟

خیر در صورتیکه متوفی قبل از فوت پدرش فونت کند فرزندان او از پدربزرگ ارثی نخواهند برد.

 پرسش و پاسخ حقوقی

 خدمات حقوقی کیاوکیل

 تماس با کیاوکیل

درخواست مشاوره تخصصی