شرایط جدید تمدید قرار داد اجاره و گرفتن دستور تخلیه فوری در سال 1402 به وجود آمده است که افراد بسیار زیادی به دفاتر املاک و همچنین وکلای کشور مراجعه میکنند. و از تخلیه نکردن مستجر های خود در املاک بسیار ازرده خاطر هستند به همین سبب سایت کیاوکیل برای شما عزیزان مقاله ای را تهیه کرده است برای راحت تر شدن مشکل شما و قرار دادبستن بهتر برای سال های آینده شما عزیزان. درصورتی که از اجاره نامه ملکی خود متضرر شده اید و نیازمند مشاوره و راه حلی حقوقی برای اعاده مال خود هستید با وکیل ملکی کیا وکیل در تماس باشید. صدور دستور تخلیه فوری

آشنایی شرایط جدید تمدید قرار داد اجاره و گرفتن دستور تخلیه فوری

در این شرایط، ما مراجعه کنندگان بسایر زیادی در مورد اجاره بهای منازل در سال جدید داریم که دو دسته از افراد به پشتیبانی ما مراجعه میکنند دسته اول این افراد مستجر هایی هستند که اعتراض به مبالغ اجاره و رهن املاک دارند که باعث سختی روند زندگی این افراد شده است و دسته دوم موجرین (صاحب ملک) که بسیار از تخلیه نکردن، پرداخت نکردن و … مستجرین ناراضی هستند، به همین سبب پس از اتمام موعد اجاره نامه موجر و مستجر، مالک میتواند به شورای حل اختلاف مراجعه و اقدام به گرفتن دستور تخلیه فوری را صادر کند، اما این دستور تخلیه که با حکم تخلیه تفاوت بسیار دارد در صورتی صادر میشود که شرایط مورد نظر در اجاره نامه وجود داشته باشد. شرایط جدید تمدید قرار داد اجاره

شرایط و نکات نوشتن اجاره نامه اصولی

مکتوب باشد، مدت دار باشد، دو شاهد امضا کرده باشند و مدت آن پایان یافته باشد، اگر قرار داد اجاره رسمی باشد مرجع تقاضای دستور تخلیه اداره ثبت محل ملک است. در ماده 2 نیزآمده است، موارد استثنا شده از تمدید خودکار اجاره نامه به این شرح تعیین شده است:
  1.  در صورتی که مالک،ملک یا واحد مورد اجاره را به فروش رسانیده باشدو قرار داد فروش را در سامانه ثبت معاملات املاک ثبت کرده باشد و کد رهگیری دریافت شده باشد و همچنین علاوه بر این اطلاعات ملک را در سامانه املاک و اسکان ثبت کرده باشد.
  2. اگر مالک برای تخریب،بازسازی یا تعمیر نسبت به اخذ پروانه ساختمانی از مراجع ذی ربط اقدام کرده باشد.
  3. در صورتی که مستاجر در دوره اجاره قبلی با تشخصیص مرجع قضایی (شورای حل اختلاف) نسبت به انجام به موقع تکالیف اقدام نکرده باشد.
  4. عدم پذیرش افزایش مبلغ اجاره بها معادل درصدهای مصوب توسط مستاجر
  5. در صورتی که فرزند مالک ازدواج رسمی انجام و برای سکونت به واحد مورد اجاره بر اساس تشخیص مرجع قضایی نیاز داشته باشد.
  6. در صورتی مالک فقط دارای همین یک واحد مسکونی در همان شهر مورد نظر باشد و نیاز به سکونت وی در همان ملک به تایید مراجع قضایی (شورای حل اختلاف)  رسیده باشد. در مواردی که مالک دارای چند واحد مسکونی در همان شهر باشد فقط می تواند تقاضای محل سکونت خود را برای یکی از واحد های مسکونی در اختیار ارائه کند و رای مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) فقط برای همان واحد مسکونی مورد تقاضا صادر خواهد شد، در تبصره یک نیز آمده است، ملاک رسیدگی و بررسی حقوقی اختلافات اجاره بین موجر و مستجر در  مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) اطلاعات ثبت شده در سامانه کد رهگیری و املاک و اسکان است.

شرایط مراجع قضایی برای موجر

چالش هایی رو در مقابل صدور دستور تخلیه فوری که پیش تر از یک هفته تا 10 روز انجام میشود ایجاد کرده اند، که به این شکل است که اگر صاحب ملک (موجر) دستور تخلیه فوری را مطرح کند، به مستجر اخطار داده میشود (در صورتی که به توافق نرسند) و ظرف مدت معیین (معمولا بین 10 تا 20 روز) تعیین میکند که مستجر به شورای حل اختلاف مراجعه و 25 درصد از مبلغ اضافی که قرار است به رهن و اجاره اضافه شود را پرداخت کند و با واریز شدن مبلغ موردنظر قرار داد به صورت خودکار تمدید میشود (به این صورت نیست که مالک حکم کند که هر مبلغی میخواهد بگوید) اما در غیر این صورت دستور تخلیه فوری صادر می‌شود. در آخر باید در نظر داشته باشیم تمامی این شرایط فقط برای اجاره املاک مسکونی موثر است، و در مورد املاک تجاری، انباری، و سایر موارد این شرایط در نظر گرفته نمی شود، خارج از لطف نیست به نکته دوم اشاره کنیم که موجر در صورت اثبات این که شخصا به ملک احتیاج دارد، مانند احتیاج وی به نیاز شخصی یا ساکن شدن فرزند (ازدواج) میتواند به صورت مستقیم حکم تخلیه فوری را صادر و ارائه کند.

فسخ قرار داد درصورت ندادن اجاره

نگرانی موجرین از پرداخت نکردن اجاره هر ماه مستجرین باعث دلنگرانی آن ها شده است، و این سوال برای آن ها به وجود می آید که امکان فسخ قرار داد وجود دارد یا خیر، با توجه به روند قضایی که در ایران وجود دارد و قرارداد ها که یکساله تعیین میشوند تا افراد بخواهند حق فسخ را ارائه کنند و به دادگاه مراجعه کنند مدت قرار داد تمام شده و عملا فرایندی بی فایده به نظر می آید، بنابراین بهتر است که موجر به جای حق فسخ، وجه التزام و یه مبلغ را پیش بینی کند. در صورتی که مستجر به تعهدات خود عمل نکردما میتوانیم از این وجه التزام استفاده کنیم که از خسارات وارد شده جلوگیری کنیم و همچنین باید این مبلغ وجه التزام در قرارداد نوشته شده باشد، که به عنوان موجر اجازه داریم از مبلغ که به عنوان خسارت است در انتهای کار از ودیهه کسر و مابغی مبلغ را به مستجر پرداخت میکنید.

عدم تخلیه در صورت بازپرداخت نکردن ودیعه

نکته بسیار مهمی که مستجر باید در قرارداد بین خود و موجر رعایت کند این هست که تخلیه و تحویل این مستاجر در پایان قرارداد اجاره منوط به پرداخت یک جا و تسویه ودیعه از ناحیه موجر است، و اگر موجر ودیعه را به مستاجر مسترد نکند و پرداخت نکند مستاجر الزامی به تخلیه و تحویل ندارد و میتواند از ملک استفاده کند. و این موضوع میتواند از بلاتکلیفی مستجر و شروع دعاوی متعدد جلوگیری کند.

سوالات متداول

۱- این که اضافه مبلغ 25 درصد اضافه شود در مورد ودیعه هست یا کرایه؟ 25 درصد از کل قرارداد پیشین (هم کرایه و هم ودیعه) . ۲- درمورد ملکی که اجاره شده و به هر دلیلی مستجر از آن استفاده نکند ایا امکان تخلیه زودتر از موعد برای مستجر وجود دارد؟ اجاره پیش از موعود قابلیت فسخ ندارد مگر حق فسخ داشته باشید (خیر)    

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *