آیا پدر می تواند از ارث محروم کند؟ شرایط محرومیت از ارث از طرف پدر چیست؟ آیا وصیت میتواند فرزند را از کل ارث محروم کند؟ برای پاسخگویی به سوالات بالا با گروه وکالت آنلاین کیاوکیل همراه باشید.
عناوین صفحه
شرایط وصیت محرومیت از ارث از طرف پدر
این سوالی است که بیشتر خانواده ها با آن درگیر هستند و یکی از دغدغه های بعضی از افراد می باشد، چون در مواقع ناراحتی پدر به یکی از فرزندانش که از وی ناراحت است. طبق بیانات خود وی را از ارث محروم می کند یا اینکه در وصیت نامه قید کرده که مثلا فلان فرزندش از ارث محروم باشد. که چنین وصیتی باطل است و ارث بین همه تقسیم می شود.
یا اینکه پدر بین فرزندان اختلاف می گذارد و طبق وصیت سهم بعضی از فرزندان را نسبت به بقیه بیشتر مشخص می کند،که چنین وصیتی نافذ نیست و پدر تنها یک سوم از اموالش را می تواند وصیت کند و چنانچه بیشتر از یک سوم اگر وصیت کرده باشد، باید مابقی وراث آن را قبول کنند و تنفیذ کنند.
طبق ماده ۸۴۵ قانون مدنی میزان ثلث به اعتبار دارایی پدر در حین وفات معین می شود نه به اعتبار دارایی در حین وصیت و به علاوه ملاک ارزیابی دارایی موصی خالص آن است نه صرفا اجزای مثبت داریی، که در زیرنویس ۶ ماده ۸۴۵ قانون مدنی دکتر کاتوزیان هم عنوان شده است.
آیا پدر میتواند ارث محروم کند
اگر چنانچه شخص قبل از فوت تمام دارایی و اموال خود بنام یکی از فرزندان انتقال دهد مابقی وراث دیگر نمیتوانند بعد از فوت پدر، ادعای ارث کنند. چون پدر قبل از فوت اموال خود را وصیت نکرده بلکه آن اموال را به یکی از فرزندان انتقال داده که می تواند هبه یا صلح یا فروش باشد. در اینجا مابقی وراث دیگر نمی توانند ادعا کنند که پدر ما وصیت کرده فقط نسبت به یک سوم آن نافذ است.
برای اعتبار وصیت محرومیت از ارث از طرف پدر لازم است که موصی در زمان انشای آن اهلیت داشته باشد اما لازم نیست این اهلیت تا زمان فوت وی ادامه یابد و اگر بین زمان وصیت تا فوت،محجور شود وصیت معتبر باقی می ماند.و همچنین در مورد کسی که وصیت به نفع او شده است طبق ماده ۸۵۰ قانون مدنی استباط می شود که وجود وی در زمان وصیت شرط است و موجود شدن وی تا زمان فوت کافی نیست.