مجازات کلاهبرداری در قانون چیست ؟ انواع مختلف کلاهبرداری آیا در قانون پیش بینی شده است؟ کلاهبرداری چگونه اتفاق می‌افتذ؟ گروه وکالت کیاوکیل در این پست به تمامی سوالات حول کلاهبرداری پاسخ می‌دهد و نکات مهمی را در پرونده های کلاهبرداری به شما گوش می‌کند.

مجازات کلاهبرداری در قانون و مصادیق آن

هرکس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکت‌ها یا کارخانه هایا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیر واقع امیدوار نماید یا از حوادث وپیش آمدهای غیر واقع بترساند و به وسایل متقلبانه وجوه یا اموال یا اسناد یا حوالجات و امثال این ها را تحصیل کند و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب و علاوه بر رد اصل مال به صاحبش به مجازات کلاهبرداری که حبس از 1تا7سال ویزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده محکوم می‌شود.

در صورت نیاز به وکیل کلاهبرداری در تهران گروه کیاوکیل امین و همراه شما تا حصول نتیجه خواهد بود.

در 3 مورد مجازات کلاهبردای تشدید می‌شود:

  1. هرگاه مرتکب بر خلاف واقع عنوان یا سمت از طرف سازمان ها،نهادهای دولتی شهرداری را اتخاذ کند.
  2. هرگاه جرم با استفاده از تبلیغ عامه، ازطریق وسایل ارتباط جمعی ازقبیل رادیو،تلویزیون و…
  3. اگر شخصی کارمند دولت باشد صرف کارمند بودن موجب تشدید مجازات می‌شود حتی اگر کارمند دولت از مقام خود سو استفاده نکرده باشد.

در این ۳ مورد مجازات کلاهبرداری علاوه بر رد اصل مال به صاحبش به حبس از ۲ تا ۱۰ سال وانفصال ابد ازخدمات دولتی و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم می‌شود.

مجازات کلاهبرداری در قانون

توسل به وسایل متقلبانه باید قبل از گرفتن مال باشدمثلا اگر الف مال ب را بگیرد وبعد از گرفتن مال با وسایل متقلبانه وانمود کند که مال دزدیده شده است کلاهبردای نیست زیرا استفاده از وسایل متقلبانه باید قبل از گرفتن مال باشد.

ضمنا دروغ گویی نیز کلاهبردای نیست لذا اگر شخصی با دروغ گویی بدون استفاده از وسایل متقلبانه مال دیگری را ببرد کلاهبردای نیست بلکه تحصیل مال نامشروع است.

کلاهبردای با ترک فعل محقق نميشود مثلا اگر الف اشتباها فکر کند که ب پزشک است به ب پول بدهد وب از گفتن حقیقت خودداری کند ب کلاهبردار نیست زیرا فقط ترک فعل کرده و حقیقت را نگفته در همین مثال اگر ب با شخص ج تبانی کند و ب از ج بخواهد که اورا نزد الف پزشک معرفی کند و ب از این که پزشک نیست خودداری کند در اینجا کلاهبردای است. زیرا عکس قبلی در اینجا به دلیل تبانی کلاهبردای محقق شده است.

برای تحقق کلاهبردای باید رابطه سببیت بی واسطه نیز باشد. مثلا اگر شخص الف سندی را جعل کند و موفق شود حکم محکومیت مالی ب را از دادگاه بگیرد. سپس با استفاده از آن حکم، مال را از ب بگیرد کلاهبردای نیست. چون بین توسل به وسایل متقلبانه (دادن سند جعلی به دادگاه) و دادن مال واسطه ایجاد شده (حکم دادگاه) پس کلاهبردای نیست و مجازات کلاهبرداری را شامل نمی‌شود.

نکته بسیار مهم در مجازات کلاهبردای که باید به آن توجه داشت این است که قربانی ضرر مالی ببیند و خود کلاهبردار یا شخص مورد نظر وی نیز انتفاع مالی ببرد. با این تفاسیر اگر شخصی ضرر مالی به دیگری بزند ولی خود یا شخص مورد نظر وی نفع مالی نبرد کلاهبردای نیست. مثلا اگر الف که مسافر کشتی است با توسل به وسایل متقلبانه ب را فریب دهد که کشتی درحال غرق شدن است و ب اموال خود را به دریا بریزد. در اینجا اگر چه ضرر به ب وارد شده است اما چون الف نفع مالی نبرده است کلاهبردای محقق نیست و مجازات کلاهبرداری شامل نمی‌شود.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اطلاع رسانی نظرات
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه‌ها