پرداخت نفقه در طلاق توافقی از جمله سوالات رایج در هنگام طلاق توافقی بحث نفقه زوجه و همچنین فرزندان مشترک می باشد.
نفقه چیست؟ و تحت چه شرایطی به شخص تعلق میگیرد؟
نفقه عبارت است از کل نیازهای روزمره و عرفی و متناسب با وضعیت و شخصیت خانم از قبیل محل سکونت و البسه و غذا و اثاثیهی مورد نیاز خانه و همچنین خادم یا نگه دار در صورت عادت خانم به داشتن خادم و یا احتیاج او به واسطهی مشکل یا بیماری. با توجه به مادهی ۱۱۰۷ قانون مدنی: امروزه میتوان تمام هزینههای ضروری زندگی شخص مثل بهداشت و درمان و خوراک و مسکن و … را نیز به نفقه اضافه کرد.
نکته: نفقه باقی مانده از قبل و یا نفقه دوران عده خانم در بحث پرداخت نفقه در وکیل طلاق توافقی ، برحسب توافق طرفین پرداخت میشود. به این صورت که مثلا ممکن است زن همه آن را ببخشد و یا بر حسب توافق مبلغ یا مالی بابت آن را از آقا دریافت نماید.
برای دریافت جزییات بیشتر و مشاوره با وکیل خانواده لطفا به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.
پرداخت نفقه در طلاق توافقی
در پرداخت نفقه در طلاق توافقی ، به جز بحث نفقه خانم، در صورتی که زوج صاحب فرزند مشترکی نیز باشند و این فرزند به دلایل مختلف در اختیار مادر قرار گیرد، مرد ملزم به پرداخت نفقه فرزند خواهد بود.
به طور کل مرد ایرانی وظیفه قانونی دارد که نفقهی فرزندان خود را نیز پرداخت نماید و در صورت عدم تمکین از این دستور و پرداخت نکردن مبلغی ماهانه به عنوان نفقه فرزند، با وجود استطاعت مالی مناسب، ممکن است به مجازات حبس نیز محکوم گردد. اما معمولا در زمان طلاق توافقی با توجه به توافقی که بین زوجین صورت میگیرد، نفقه بر عهده فردی خواهد بود که خواهان حضانت فرزند و نگهداری از او می باشد. البته همان طوری که در بالا اشاره شد در قانون پرداخت نفقه فرزند وظیفه پدر است و این وظیفه را نمی تواند از دوش خود بردارد.
هرچند در عمل گاهی حضانت و پرداخت نفقه در طلاق توافقی با هم به یکی از والدین واگذار می شود و مثلا مادر در خصوص نفقه فرزند ادعایی نمی کند. در برخی موارد خانم با بذل کل یا قسمتی از مهریه درخواست حضانت دایم فرزند خود را خواهد داشت که اینکار نیز با رعایت برخی اصول قابل انجام خواهد بود.
بحث حضانت فرزندان شامل چند نکته کوچک ولی حساس است که بخش عمده آن مربوط به توافق طرفین میباشد که در صورتی که توافق کتبی به صورت شفاف و صریح نباشد، ممکن است در اینده برای اشخاص مشکل ایجاد کند. و بهتر است بعضی از حقوق فرد مقابل در زمان درخواست طلاق توافقی از شخص دیگر سلب نمود که در اینده ادعایی نتواند انجام دهد. در مورد موضوع مهریه و وکیل برای مهریه نیز که یکی دیگر از مشکلات و سوالات رایج هنگام طلاق توافقی می باشد لطفا به این بخش مراجعه فرمایید.
مشاوره تلفنی خانواده با دفتر وکالت کیاوکیل در حد چند دقیقه رایگان خواهد بود و در صورت نیاز به مشاوره طولانی و کامل یا وکیل مجرب شامل هزینه حق مشاوره خواهد بود.
نکته مهم: در مبحث پرداخت نفقه در طلاق توافقی در برخی موارد که اقا به مدت طولانی از پرداخت نفقه به همسر خود امتناع میکند، در صورت امکان اثبات این قضیه، خانم از همین طریق و با گرفتن حکم عدم پرداخت نفقه توسط همسر خود، میتواند درخواست طلاق یک طرفه از طرف زوجه از دادگاه نمایید و با توجه به تجربه ما امکان موفقیت او در گرفتن حکم طلاق یک طرفه بسیار بالا خواهد بود.