یکی از راههای پایان و اتمام زندگی مشترک، طلاق است. متاسفانه امروزه به دلایل مختلفی آمار طلاق در کشور ما بالا رفته است که با وجود سختیهای فراوان طلاق و حتی درگیریهایی که ممکن است به وجود آید، افراد طلاق سریع را ترجیح میدهند؛ اما طلاق سریع چیست؟ چگونه سریع طلاق بگیریم؟
در ادامه سعی داریم به بررسی پاسخ این سوالات بپردازیم، پس تا پایان این مطالب با ما همراه باشید. درصورت نیاز به گرفتن وکیل خوب طلاق در تهران و کرج با گروه حقوقی کیا وکیل در ارتباط باشید.
عناوین صفحه
انواع طلاق و همهچیز در مورد آن!
با توجه به بالا بودن میزان طلاق در کشور، برای حمایت از کانون خانواده، امروزه قانونها و سیاستهای سختی برای طلاق در نظر گرفته شده است. بهعبارتدیگر طلاق گرفتن نسبت به گذشته سختتر شده است، در ادامه سعی داریم به معرفی انواع طلاق بپردازیم:
بهطورکلی طلاق سه نوع دارد که شامل موارد زیر میشود:
- طلاق به درخواست زن
- طلاق به درخواست مرد
- طلاق به درخواست زوجین (طلاق توافقی)
مسلما طلاقی که توافقی یا به درخواست زوجین باشد، سریعتر از بقیه انجام میشود. بهعبارتدیگر، هنگامیکه هر دو طرف برای مسائل مشترک توافق کردهاند، میتوانند بهصورت توافقی از یکدیگر جدا شوند. لازم به ذکر است که در طلاق توافقی، دادگاه با جزئیات توافق طرفین کاری ندارد و همه مسائل آن به خود فرد بستگی دارد.
بهطورکلی مدتزمان طلاق توافق بین یک هفته تا 8 هفته متغیر است و بستگی به شرایط مختلفی مانند شلوغی شعبه، چگونگی رفتن پرونده به دادگاه و… دارد. همچنین اگر شما برای امر طلاق وکیل بگیرید، در مدتزمان کوتاهی میتوانید مراحل طلاق را انجام دهید؛ زیرا وکیل آشنایی بیشتری با قانون و مجتمعهای قضایی مختلف دارد.
طلاق سریع از طرف زن
حق طلاق با مرد است؛ اما در برخی از مواقع زن میتواند بهواسطه قانون و جزو شروط عقد خود حق طلاق را از مرد دریافت کند. خانم با داشتن این وکالت در زمان بروز مشکل میتواند برای گرفتن طلاق اقدام کند. در این روش خانم باید وکالتنامهای را از همسر خود دریافت کند. این روش یکی از سریعترین روشها طلاق سریع از طرف زن و راحتترین راه اتمام زندگی مشترک است.
توجه داشته باشید که اگر زن حق طلاق داشته باشد، مرد نمیتواند از توافق انجام شده پشیمان شود، بهعبارتدیگر، مرد نمیتواند مانع از طلاق گرفتن همسرش شود. پس داشتن حق طلاق زن یکی از روشهای طلاق سریع به شمار میآید.
بررسی طلاق یکطرفه
طلاق یکطرفه به طلاقی گفته میشود که در آن یکی از طرفین یا زوجین با طلاق مخالفت دارد. به همین علت فردی که مخالف طلاق است، تمام سعی خود را برای به تعویق انداختن صیغه طلاق انجام میدهد. بهعبارتدیگر فرد مخالف از طریق دادگاه میتواند درخواست ارسال پرونده به مددکار یا واحد اجتماعی و یا درخواست تجدید جلسه را داشته باشد.
همچنین میتواند برای رای صادرشده اعتراض کند که انجام کارهای ذکر شده سبب ایجاد وقفه و عقب افتادن تاریخ طلاق میشود. به عنوان مثال اگر زن درخواست طلاق بدهد و از منزل برود، مرد میتواند با گرفتن حکم تمکین از دادگاه، زن را به منزل بازگرداند و یا زمان اجرای طلاق را به تعویق اندازد.

طلاق با کمک شروط ضمن عقد چگونه است؟
معمولا قبل از انعقاد و جاری شدن صیغه نکاح بهوسیله عاقد، هر یک از زوجین ممکن است شرایطی را در عقدنامه ذکر کرده و آن تعهدات را امضا کنند. بعد از تشکیل زندگی مشترک، اگر هر یک از طرفین به تعهد خود عمل نکند، طرف دیگر میتواند برای طلاق اقدام کند. بهعبارتدیگر با امضای این تعهدات، وکالت بهطرف مقابل داده میشود که باید هر یک از طرفین به آن عمل کنند.
شروط ضمن عقد در خصوص ایجاد وکالت طلاق شامل چه مواردی میشود؟
- خودداری مرد از دادن نفقه در مدت 6 ماه: اگر مرد به مدت 6 ماه نفقه و حقوق واجبه زن را پرداخت نکند.
- سوء رفتار یا معاشرت زوج: درصورتیکه ادامه زندگی برای زن اصلا قابلتحمل نباشد.
- ابتلای مرد به بیماریهای صعبالعلاج: درصورتیکه برای زندگی مشترک خطراتی را به دنبال داشته باشد.
- جنون مرد: درصورتیکه ادامه زندگی بسیار دشوار شود.
- محکوم شدن مرد به مجازات بیشتر از 5 سال: در صورت بروز این مشکل، زن میتواند برای اخذ طلاق یکطرفه اقدام کند.
- اعتیاد مرد به هرگونه مواد مضری که ادامه زندگی را برای زن غیرقابلتحمل کند و به زندگی صدمه وارد کند.
- درصورتیکه مرد بیدلیل زندگی خود را ترک کند.
- ارتکاب جرمی که بهدوراز شئونات خانوادگی باشد.
- اگر مرد عقیم بوده یا مشکل جسمی داشته باشد و بعد از گذشت 5 سال، نتوانند صاحب فرزند شود، زن میتواند برای جدایی اقدام کند.
- اگر مرد بدون اجازه همسرش، زن دیگری بگیرد، در این صورت دادگاه حق طلاق را به زن خواهد داد.
لازم به ذکر است که در هریک از این موارد، زمانی که برای مرد حکم قطعی صادر شود و مرد محکوم به حبس در زندان باشد، حق طلاق برای زن صادر میشود.
عسر و حرج زوجه و اجرای طلاق سریع
به شرایطی که تحمل زندگی برای زن با سختی و رنج همراه میشود، عسر و حرج میگویند که در صورت اثبات آن به دادگاه حکم طلاق برای زن صادر میشود. لازم به ذکر است که برای عسر و حرج در تبصره ماده 1130 قانون مدنی شامل موارد زیر میشود:
- اگر بدون داشتن هیچ عذر موجهی مرد به مدت 6 تا 9 ماه متناوب، زندگی خانوادگی را ترک کند.
- در صورت اعتیاد مرد به مصرف مواد مخدر و یا مصرف مشروبات الکلی که سبب وارد شدن آسیب به زندگی شخصی شود.
- اگر مرد به حبس 5 سال یا بیشتر از آن محکوم شود.
- رفتارهایی مانند ضرب و شتم و یا هرگونه رفتاری که زندگی را برای زوجه غیرقابلتحمل کند.
- ابتلای مرد به بیماریهای صعبالعلاج که هیچ راهی برای درمان و بهبودی وجود ندارد.
سریعترین روشهای طلاق چگونه است؟
روشهایی برای گرفتن طلاق فوری یا سریع وجود دارد که یک مورد از آنها داشتن حق طلاق زن است. یکی دیگر از سریعترین روشهای طلاق، طلاق توافقی یا طلاقی است که در آن زوجین برای اخذ طلاق با یکدیگر توافق کردهاند. طلاق توافقی نیز مراحل مختلفی دارد که شامل موارد زیر میشود:
- درصورتیکه هردو طرف توافقنامهای را با مراجعه به وکیل، تنظیم کنند و در آن درباره مسائلی مانند حضانت فرزند، تقسیم دارایی، نفقه، مهریه و… توافقاتی انجام دهند.
- در مرحله بعد برای گرفتن وقت مشاوره و دیدار حضوری با قاضی به مراکز مرتبط مراجعه کنند.
- برای جاری شدن صیغه طلاق به دفاتر ثبت طلاق مراجعه میکنند.
جمعبندی
در این مطالب سعی کردیم به بررسی پاسخ سوال چگونه سریع طلاق بگیریم، بپردازیم. همانگونه که ذکر شد متاسفانه به دلایل مختلفی امروزه آمار طلاق در کشور ما بالا رفته است؛ به همین علت شرایط برای گرفتن طلاق دشوار شده است. روشهای مختلفی مانند داشتن حق طلاق زن و طلاق توافقی، از روشهای طلاق فوری است. امیدواریم بامطالعه این مطالب پاسخ سوالات خود را دریافت کرده باشید.