در اکثر موارد متوفی پیش از فوت نحوه تقسیم ارث بین وراث خود را مشخص میکند. اما در مواردی که این کار صورت نگرفته است یا یکی از وراث با این نحوه تقسیم و … مشکلی دارد، قانون مشخص کننده موضوع خواهد بود. برای اطلاع از قوانین ارث و در صورت نیاز گرفتن وکیل ارث می‌توانید با کیاوکیل در ارتباط باشید، مشاوره تلفنی ما کاملا رایگان می‌باشد.

برای مشاوره با وکیل ملکی کلیک کنید

وکیل ارث

ارث به معنای انتقال قهری دارایی های شخص متوفی به ورثه وی می باشد. بر خلاف چیزی که اکثر افراد فکر می‌کنند، ارث شامل دو بخش مادی و معنوی میشود. اکثر افراد با بخش مادی آشنا هستند اما بخش معنوی آن شامل موضوعات غیر مالی مثل حق انتقال و غیره می باشد.

تعریف واژه های مرتبط:

1- طبقات ارث

طبق قانون اسلامی افراد برای گرفتن ارث به سه قسمت تقسیم می‌شوند.

الف: والدین و فرزندان و فرزندان فرزندان   ب: اجداد و خواهر و برادر و فرزندان آنها   ج: خواهران و برادران والدین و اولاد آنها

لازم به ذکر است که این دسته بندی دارای اولویت است به این معنا که اگر دسته و طبقه اول در حیات باشند دسته دوم و سوم از ارث محروم می‌شوند. همچنین اگر شخصی از طبقه اول زنده نباشند ارث به طبقه دوم رسیده و طبقه سوم از ارث محروم میشود. در نهایت در صورتی که تمام افراد ذکر شده در بالا در قید حیات نباشند، رسیدگی به امور مربوط به ارث متوفی به دادگاه سپرده میشود.

2- موانع ارث

علاوه بر بحث طبقات وراث، مواردی دیگری نیز وجود دارد که در صورت وقوع شخص را از ارث محروم میکند مثل:

الف: ارتکاب به قتل موروث توسط وارث. اگر فرد، کسی که از آن ارث میبرد را به عمد به قتل برساند، هیچ بهره ای از ارثیه متوفی نخواهد برد.

ب: موضوع کفر. در صورتی که متوفی و ورثه وی با هم اختلاف مذهب داشته باشند، ارثی به ورثه تعلق نمی‌گیرد و به بیت المال انتقال می یابد. برای دریافت جزییات بیشتر در این مورد و یا نیاز به مشاوره با وکیل ارث لطفا به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.

ج: وقوع لعان که دو قسم لعان وجود دارد. اولی لعان زن و شوهر است که باعث ایجاد حرمت پیوسته و ابدی شده و حق رجوع ندارد. دومی لعان فرزند و والد یا نفی ولد است که با رجوع، رابطه توارث یک سویه قابل برقراری است.

گاها فرایند رسیدگی به وراث و تعیین سهم الارث هر شخص دچار روند فرسایشی و زمان بر میشود، در این زمان وکیل ارث می‌تواند در تسریع بخشیدن به امور و رسیدن هر شخص به حقوق قانونی خود کمک شایانی داشته باشد. این مورد بیشتر زمانی اتفاق میافتد که اموال متوفی و ارزش دارایی های آن به طور واضح و مشخص قابل تعیین نباشد.

وکیل ارث

چند سوال عمومی در مورد وکیل ارث و هزینه های آن

1- حق الزحمه یا همان هزینه وکیل ارث چقدر میشود؟ و ایا ارزش دارد از وکیل برای این کار استفاده شود؟

در صورتی که تعداد وراث کم است و اختلاف نظری بین وراث وجود ندارد. خیر نیازی به گرفتن وکیل ارث نیست. مگر آنکه زمان و وقت کافی برای رسیدگی به موضوع و بحث گرفتن گواهی انحصار وراثت نداشته باشید که با هزینه اندکی وکیل میتواند این کار را برای شما انجام دهد.

ولی اگر بین وراث اختلاف نظر وجود دارد و وصیت نامه نیز در صورت وجود دچار اشکال حقوقی باشد، وکیل ارث بسیار کمک کننده خواهد بود. به طوری که پرونده که به طور معمولا ممکن است برای تعیین انحصار وراثت چندین ماه و گاها سال به طول بیانجامد ظرف چند هفته به سرانجام مطلوب برسد. در صورت نیاز به دریافت جزییات بیشتر و یا نیاز به مشاوره تخصصی با وکیل مجرب ارث لطفا با دفتر ما تماس حاصل فرمایید.

2- آیا ورثه باید بدهی متوفی را بپردازند؟ تکلیف دیون وابسته به شخص متوفی چه میشود؟

در پاسخ به این سوال باید گفت ورثه در حالت عادی مسئول پرداخت بدهی های متوفی نیستند، بلکه بدهی های او از ترکه اش پرداخت میشود و اگر ترکه کفاف ندهد، همان مقدار موجود به نسبت میان طلبکاران تقسیم میشود.

  • اگر دارایی های متوفی برای پرداخت بدهی هایش کافی نباشد، ورثه مجبور نیستند ثابت کنند که دارایی متوفی کفایت پرداخت بدهی او را نکرده است.
  • بدهی متوفی باید به ترتیب پرداخت شود.
  • این بدهی شامل هزینه کفن و دفن- دیون وابسته به اعیان ترکه مانند دین دارای حق ورثه و دیگر دیون می باشد.
  • این هزینه ها باید به ترتیب ماده 226 قانون امور حسبی پرداخت شود. البته مهریه خانم شخص متوفی جز دیون ممتازه بوده و در اولویت قرار میگیرد.

3- پدر میتواند فرزند خود را از ارث محروم کند؟

پدر نمیتواند تحت هیچ شرایطی فرزند خود را از ارث محروم کند، اما میتواند در زمان قید حیات خود وکیل ارث اموال خود را به هر کسی که مایل باشد واگذار نماید. اگر پدر، فرزند خود را در زمان حیات خود از ارث محروم کرده باشد، پس از فوت پدر ، این جمله ارزش قانونی نخواهد داشت. همچنین پدر در مورد وصیت اموال خود نیز نمیتواند بیش از یک سوم آن را وصیت کند و مازاد بر یک سوم منوط به اجازه وراث وی می باشد.

سلام ممنون بابت وقتی که گذاشتید من مهدی مشهدی هستم خوش حال میشم نظرتون درباره این محتوا بیان کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *